Mjuk pepparkaka

Källa: Miriam Fredriksson

2 ägg
2 kkp socker
2 kkp sur grädde, vilket kan ersättas med hälften gräddfil och hälften vispgrädde
2 msk smör, smältes
2 kkp mjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk nejlika
1 tsk kanel
2 tsk ingefära

Vispa ägg och socker. Häll i grädden, smöret, mjölet, och kryddor. Bikarbonaten blandas i lite mjöl.

Förmodligen går det bra att ha i 1-2 msk lingonsylt.

Grädda ca 30 minuter i 200 grader.

Det behövs en stor rund kakform på 3 liter, med hål i mitten.

Lossa utmed kanten innan formen vänds uppochned.

Annonser

15 december 2009. Etiketter: , . Kaffebröd.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: