Honungsgravad lax

Källa: Ica-kuriren.

8 portioner

  • 1 1/2 kg lax av mellanbiten
  • 1 dl salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 1/2 citron (rivet skal av)
  • 1 lime (rivet skal av)
  • 10 krossade vitpepparkorn

Frys laxen ca en vecka om du använder färsk. Halvtina laxen. Då är den lättare att filea. Dra ur alla ben med en liten tång.

Blanda samman salt, socker, honung, citron- och limeskal och peppar. Gnid in laxen med blandningen. Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra. Vira in dem i folie och lägg dem i en plastpåse. Förslut påsen väl.

Låt laxen ligga i kylen ca två dygn. Vänd den några gånger under tiden.

Häll bort lagen som bildats och skär upp laxen i tunna skivor.

Annonser

25 december 2009. Etiketter: , , . Mat.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: